eenvoudige technieken om het uiterlijk van uw oksels voor de zomer te verbeteren

Terwijl de wellnessbeweging aan kracht wint, stopten we om andere, minder herinnerde delen van ons lichaam te zien. Dit is hoe de categorie onderarmzorg ontstaat. En na een jaar van pandemie-opsluiting en na overmatig zweet te hebben gegenereerd door stress, is het tijd om dit gebied (in detail) te bekijken met goed doordachte opties.
“Voor mensen is de fysiologie van zweet cruciaal om het lichaam op een gezonde temperatuur te houden”, zegt dermatoloog Alicia Zalka, ook oprichter van Surface Deep. Ze legt ons uit dat we de overtollige warmte in ons lichaam compenseren via ons ingebouwde koelmechanisme.
De oksels en hun verzorging worden samengevoegd met de gezichts- en lichaamsbehandelingen, waar het meest om gevraagd wordt, nu we ons moeten voorbereiden op de zomer en met het oog op de nieuwe maatregelen om de pandemie te verlichten, die op elk moment zou kunnen komen.
Hier laten we je een gids achter om ze te voeden en ze ook een detox te maken:

Dagelijkse schoonmaak
Dit deel van het lichaam wordt beschouwd als een intertrigene zone, wat betekent dat het door het vouwen van de huidplooien geneigd is geen lucht op te nemen en bacteriën en sommige soorten schimmels kan ophopen. “De juiste zorg is belangrijk om onnodig vocht te verminderen en de natuurlijke balans van de microbiomen te behouden”, legt Dr. Zalka uit.
‘Om het gebied schoon te maken, moet je het echter voorzichtig doen’, raadt ze aan om je eenmaal per dag onder je armen te wassen (niet meer, tenzij je aan sport doet of een heel fysieke job doet) en je moet afwisselend een ander lichaam of een ander onderarm gebruiken. reinigers met een gebalanceerde pH.

Regelmatig scrubben
Net als bij het gezicht kunnen de oksels gevoelig zijn voor irritatie. Volgens Dr. Zalka ‘verstopt te veel olie de poriën, verschijnen er puistjes (bekend als folliculitis) en een opeenhoping van dode, doffe en soms verkleurde huidcellen’, dit zijn allemaal dwingende redenen om lager in je nek te exfoliëren.
Voor hen zijn er fysieke exfolianten die in staat zijn om dode cellen te verwijderen, er zijn ook chemische exfolianten zoals tonics die profiteren van de kracht van AHA, BHA en PHA om de opeenhoping voorzichtig te laten smelten.
Om niet te irriteren, raadt Dr. Zalka toners aan. Vooral glycoltoner (niet meer dan 5% glycolzuur) om dode huidcellen te verwijderen en de algehele toon en textuur te verbeteren.
Gebruik ook exfoliërende deodorantpads zoals Surface Deep’s innovatieve anti-geurpads, die glycolzuur op fruitbasis combineren met probiotica en antioxidantrijke ingrediënten om geurveroorzakende bacteriën te remmen en de natuurlijke microbioombalans van de huid te herstellen.

Als je je scheert, doe dat dan voorzichtig
Als je voor messen gaat, doe het dan alsof je aan het skiën bent. “Stel je voor dat je iets op een glad oppervlak laat glijden, dan zul je een hobbelige ervaring moeten meemaken als je het moeilijk doet”, legt dr. Zalka uit. ‘Je moet naar beneden glijden om snijwonden te voorkomen.’
Voor een gladde scheerbeurt heb je een scheergel (of in ieder geval een vochtinbrengende reiniger) nodig bij een warme douche, dit is essentieel om brandwonden en scheerbultjes te voorkomen, benadrukt hij.
Als je snel geïrriteerd raakt of jezelf zoveel mogelijk wilt beschermen tegen ingegroeide haartjes, bereid je dan de avond ervoor voor. “Ga naar bed met een dun laagje vochtinbrengende crème op het te scheren gebied”, instrueert de dokter.
“Dit zorgt de volgende dag voor een wrijvingsloze ervaring.” Wat betreft uw scheermes, zorg ervoor dat u het minstens één keer per week of per twee weken vervangt. “Het is duur, maar vermijd problemen!”

Published
Categorized as Mode

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *