Waarom u natuurlijke en niet-chemische deodorants moet gebruiken

Deodorants zijn een cosmetica die ons elke dag (vooral bij warm weer) vergezelt bij al onze activiteiten, maar waarom gebruiken we ze? Het wordt voornamelijk gebruikt om nare geurtjes te voorkomen die kunnen ontstaan door zweten. En hoewel de oksels een kwetsbaar deel van het lichaam zijn, besteden we vaak niet de nodige aandacht aan de producten die we gebruiken. Dat is de reden waarom de laatste jaren, samen met de zorg voor het milieu, het belang van het gebruik van de beste producten voor ons lichaam die we kunnen vinden, is toegenomen, dit leidt ons naar natuurlijke producten. Hier komen chemische of natuurlijke deodorants om de hoek kijken. Wat is beter en waarom?

U hebt vast wel enkele wetenschappers en onderzoeken gehoord die aangeven dat de componenten van chemische deodorants bepaalde ziekten kunnen veroorzaken, waaronder borstkanker. Het Kankerinstituut in Spanje geeft aan dat deodorants potentieel schadelijke ingrediënten bevatten, hoewel er onvoldoende wetenschappelijk bewijs is dat het gebruik van deze producten in verband wordt gebracht met de vorming van borstkanker. Wat ze wel veroorzaken is verstopping van de poriën (door de ingrediënten zoals aluminium), wat leidt tot onder meer acne, littekens in de okselstreek.

Daarom kunnen natuurlijke deodorants uw beste optie zijn. Een van de belangrijkste voordelen is dat ze zijn vervaardigd met natuurlijke ingrediënten, waardoor ze milieuvriendelijk zijn en niet alleen voor onze hygiëne zorgen, maar ook voor onze gezondheid. Ook zijn de ingrediënten zoals aloë vera, salie of rozemarijn, en worden vooral aanbevolen voor de gevoelige huid.

Published
Categorized as Mode

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *