Makkelijk en leuk knutselen voor kinderen thuis

Hier zijn gemakkelijke en leuke knutselideeën om met kinderen thuis of op vakantie te doen. Sommige kun je zelf doen en andere kun je samen met jou doen, zodat ze kunnen leren als ze nog heel jong zijn.
Er zijn knutselwerkjes voor kinderen met karton, met papier, met vilt, met kleurpotloden. Hier is de lijst van alle soorten voor het geval je degene die je het lekkerst vindt direct wilt zouten.

DIY kartonnen walvis Vandaag neem ik deze kartonnen walvis mee om samen met je kleintjes te maken, het is heel gemakkelijk, dus ze zullen er geen problemen mee hebben om ze er net zo mooi uit te laten zien als op de foto.

Materialen die we nodig hebben:
• Schaar met afgeronde punten
• Lijmstift
• Blauw karton van A4-formaat
• Een regel
• Zwarte stift en zilveren stift
• Wit folio

We markeren eerst de helft van het blauwe karton en van die helft maken we twee rechthoeken met dezelfde afmetingen als op de volgende foto. Het hoeft niet exact te zijn, maar het moet min of meer zijn zoals op de foto. We tekenen een walvisstaart in de twee delen en snijden deze uit. Laat in het kleinste deel een ruimte over aan het uiteinde tegenover de lijm om de lijm aan te brengen.
Vervolgens vouwen en brengen we de lijm aan in de ruimte die we eerder hebben achtergelaten, en we lijmen het met het lange deel. Uitgelegd lijkt het moeilijk, maar je hoeft alleen maar de afbeeldingen te volgen, het is heel simpel. Eenmaal gelijmd, laat het een paar minuten drogen en teken de walvisstaart aan beide kanten met de zilveren stift.
We snijden een rechthoek uit het witte vel om de kartonnen walvisbek te maken, en we tekenen enkele horizontale lijnen met de zilveren stift, zoals te zien is op de foto’s. Om de ogen te maken, moeten we twee rondjes uitsnijden en een zwarte cirkel in het midden tekenen. Om het nog leuker te maken kun je de zwarte cirkel een beetje opzij schilderen, zodat het lijkt alsof hij eruit ziet.
Je bent bijna klaar! Nu moet je gewoon nog een rechthoek van wit folio uitsnijden en aan de bovenkant inkepingen maken. Rol in een rechthoek en scheid de papiersnijdingen zoals op de foto. Je haakt hem aan de kop van de kartonnen walvis en het is alsof hij water giet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *