Leuke DIY-ambachten

Grappige papieren fans Wat een Caloooor!
Het maken van leuke papieren waaiers is een geweldig idee om nu in de zomer tijd met de kleintjes door te brengen, en er gebruik van te maken om een beetje af te koelen met de zachte bries, die met de hitte die deze dagen maken zeer op prijs wordt gesteld.
Hier leg ik stap voor stap uit om ze heel gemakkelijk te maken, want ik zal je ook een link achterlaten naar de pagina waar je de sjablonen gratis kunt downloaden om ze af te drukken en de waaier te maken. Er zijn verschillende kleuren en dessins (dezelfde als je op de foto’s ziet), en ook een zwart / wit versie als je ze naar wens wilt inkleuren.

Benodigde materialen
• Normaal papierformaat
• Kleden pinnen
• Koord of dik gekleurd garen
• Lijmstift

Hoe stap voor stap papierventilatoren te maken
1. Het eerste dat u moet doen, is de sjablonen die u wilt afdrukken op normale vellen van A4-formaat, of als u deze kleiner wilt, is het formaat 8 x 11 inch beschikbaar. Voor elke waaier worden twee vellen bedrukt, één voor elke zijde van de waaier.
2. Eenmaal afgedrukt, moet u het papier in de vorm van een accordeon vouwen volgens de stippellijnen. Het is heel gemakkelijk, u zult zien, het heeft geen verlies.
3. Nu komt het meest gecompliceerde deel, je moet de twee vellen op het onbedrukte deel lijmen. Ze moeten passen bij de vouwen en je moet het goed afstellen. Het vouwt eerst en plakt dan omdat het in werkelijkheid gemakkelijker is en het er beter uitziet. Even laten drogen.
4. Als het goed is vastgelijmd, vouwt u het in de vorm van een accordeon en houdt u het eronder met de klem zodat het niet opengaat. Bind vervolgens de klem stevig vast met het gekleurde touw.
5. Nu hoef je alleen maar de ventilator aan de bovenkant te openen en je hebt het! Om van de koelte te genieten

Vilten koe om een notitieboekje te versieren
In dit bericht ga ik je leren hoe je een vilten koe kunt maken om een notitieboekje te versieren, het is heel gemakkelijk en snel om te doen, ik zal je ook de link naar de sjabloon achterlaten, dus je hoeft hem alleen maar af te drukken, te knippen verwijder de viltstukken en naai ze vast. Zoals je op de foto kunt zien, is het naaien heel eenvoudig, het is niet verkeerd om het symmetrisch te maken of zo, een paar steken te geven en dat is alles.

De materialen die we nodig hebben zijn:
• Sjabloon van de viltstukken: u kunt het vinden op de blog van de auteur, het is in het Engels, dus de link verschijnt met de naam van het sjabloon.
• Gekleurd vilt: bruin, wit en roze. Je kunt ze vinden in handwerkwinkels.
• Schaar, draad en naald: de draad heb je roze nodig om de neus te naaien, zwart om de ogen te maken en bruin voor de rest.
• Elastische tape: de tape is om de koe vast te houden en het notitieboekje te sluiten, in Moleskine-stijl. Je vindt het in fournituren.

Stappen om de vilten koe te maken
Eerst gaan we de sjabloon afdrukken en gaan we de vijf stukken die verschijnen, uitknippen. Om de stukken te snijden, haakt u ze met tape aan het vilt, op deze manier zullen ze niet bewegen en is het gemakkelijker voor u om ze te knippen.
Omdat het in het Engels is, zodat je er geen puinhoop van maakt als je het niet een beetje onder de knie hebt, ga ik je vertellen wat er in elk van hen staat.

Waar staat:
• Basis van het gezicht: het is de basis van het gezicht, het kan bruin of zwart zijn en je moet 2 gelijke stukken knippen.
• Oor: Dit zijn de oren, snijd 2 stukken, een wit en een bruin als je wilt dat het is zoals in het voorbeeld
• Roze neus: het is de roze neus, je hoeft ook maar één stuk te knippen.
• Oormerk: het is het identificatiebewijs van de koe, het gaat op het oor en is geel.
Als je alle stukjes uit de vilten koe hebt gesneden, naai je op een van de bruine gezichten, het witte gedeelte, de ogen en de roze neus. Als je niet veel ervaring hebt met knutselen, probeer het dan zo dicht mogelijk bij de voorbeeldfoto te laten lijken, zodat je niet fout gaat.
Naai vervolgens de oren achter het bruine stuk, zodat het de vorm krijgt die op de foto verschijnt. Als je het hebt, ga dan voor het andere bruine deel van het gezicht en naai het aan de elastische tape, min of meer rond het midden. De afmeting van de tape is afhankelijk van de grootte van de notebook.
Nu moet je de twee bruine delen van de gezichtsstiksels rond de omtrek naaien, ook boven de roze neus. En je bent al klaar met het maken van de vilten koe om het notitieboekje te versieren, je hoeft maar twee kleine insnijdingen aan de achterkant van het notitieboekje te maken om de elastische tape erin te steken.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *