Kleine DIY om uw terras of tuin te versieren

Zou het niet geweldig zijn als we uren en uren zouden kunnen besteden aan het inrichten van ons terras of onze tuin? We brengen ons leven door met rennen, familie, werk, huishoudelijk werk… Dus onze creatieve ambities blijven vaak onvoltooid.
Maar als we momenten hebben, kunnen we gemakkelijke dingen doen. Als je niet geïnspireerd bent, geven we je enkele DIY-ideeën voor je terras of tuin, afhankelijk van de beschikbare tijd.
• Geef uw stoelen een speciaal tintje. Een snelle oplossing voor tuinmeubilair is een simpele laag of twee verf. Gebruik leuke kleuren, zonder dat je bijpassende tinten hoeft te gebruiken. Je kunt ook kussens kopen of, als je meer tijd hebt, ze zelf maken met oude stukjes stof, je zult die verandering zien.
• Creëer een leeshoek. Een rustige plek hebben, verborgen, in de schaduw, is een luxe voor warme dagen. Als je geen schaduw hebt, kun je een stijlvolle paraplu kopen en er bloemen omheen zetten, het is de perfecte hoek voor een goed boek.
• Snelle potten. Om direct indruk te maken, kun je de potten in verschillende kleuren schilderen, een oude pot of keukencontainer, een doos, oude laden, keramische kuipen of iets anders met afvoergaten plaatsen. Je kunt de kleuren van de potten combineren met die van de planten.
• Verlicht de nacht. Als je deze zomeravonden in je tuin of op het terras doorbrengt, schilder dan enkele bakken met acrylverf die oplicht in het donker. Hang de potjes op en vul ze met kaarsjes om de avond op een leuke manier te verlichten.
• Creëer je eigen merk. Voeg een persoonlijk tintje toe met door jou gemaakte plantstiften met voorwerpen die je in huis hebt, zoals houten lepels, wasknijpers, etc. Deze alledaagse items worden erg aantrekkelijk met een beetje creativiteit.
• Vul lege gebieden in. Als je een leeg hek of een blinde muur hebt, zorg er dan voor dat het er mooi uitziet en leef met felgekleurde plantenbakken of potten.

Als je een vrije middag hebt …
• Maak een einde aan saaie grond. Als je een kunstenaar bent, probeer dan een ‘vloerkleed’ te schilderen, de vloer te stempelen of koop gewoon een buitentapijt voor een huiselijk buitengevoel. U kunt ook mozaïeken maken door munten of spiegels op de tegels te lijmen. Het is een eenvoudige manier om een make-over te geven.
• Installeer zonnelampen. Ze zijn eenvoudig te installeren en geven de tuin ‘s nachts een grote aantrekkingskracht. Je kunt er wat witte bloemen omheen zetten, zoals boshyacinten of tulpen, om de tuin te laten schitteren in het maanlicht.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *