Hoe bereik je Moorea

Op dit punt waar de beschrijving van het eiland voor zich spreekt, is het tijd om je te vertellen hoe je moet gaan … want we gaan niet zomaar honing op je lippen smeren! Let goed op:

Allereerst reizen naar Tahiti. Als je eenmaal het hoofdeiland van Frans-Polynesië hebt bereikt, is het heel gemakkelijk om naar Moorea te gaan.

Omdat ze een eiland zijn, zijn ze bereikbaar over zee en door de lucht. De luchtvaartmaatschappij die de reizen tussen eilanden maakt, is Air Tahiti. De gemiddelde prijs van het kaartje zal ongeveer € 90, – bedragen. De vluchttijd van Tahiti Faa’a International Airport naar Moorea Tema’e Airport is slechts 10 minuten! en je hebt de hele dag verschillende vluchten, dus je hebt ruimte voor improvisatie. Met Air Tahiti kun je vanuit Moorea ook vliegen naar andere eilanden zoals Huahine, Raiatea en Bora Bora, dus plan je reis goed, want zoals je ziet zijn de mogelijkheden divers.

Zoals we al zeiden, kunnen we ons naast het vliegtuig per boot tussen de eilanden verplaatsen. In dit geval zijn er verschillende catamarantochten per dag tussen het Vai’are-dok in Moorea en Papeete. De geschatte duur van de reis is ongeveer 30 minuten. U kunt de dienstregelingen, routes en prijzen bekijken in Aremiti of in Terevau, maar we verwachten dat het retourticket met de veerboot ongeveer € 13 en € 20 per persoon kost (afhankelijk van het bedrijf). Als u per boot reist (zeer aan te bevelen optie vanwege de wendbaarheid van de reis), moet u er rekening mee houden dat bagage wordt opgehaald wanneer u van de boot afstapt.

Published
Categorized as Reizen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *