Mimosa geel

Van het blauw van de vlinder die ik je in de vorige post heb geleerd, gaan we verder naar de kleur die overheerst tussen de bloemen die een beetje kleur toevoegen aan deze grijze winterdagen. Tussen al die bloemen is er een die ik bijzonder prettig vind, de mimosa-bloem. Deze boom is een van de eersten die bloeit en dat doet hij nu, hartje winter. De bloemen geven niet alleen warmte aan het landschap, maar laten ons merken dat de lente nadert.

Acacia dealbata, de wetenschappelijke naam voor deze spectaculaire geelbloeiende mimosa, komt oorspronkelijk uit AustraliĆ« en de redenen om hem in de tuin te gebruiken zijn niemand minder dan die op de foto’s. Een zeer decoratieve donzige bloei die helaas niet veel dagen duurt. Dus als hij in bloei staat, moet je er met volle teugen van genieten.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *