INSTALLATIES OM IN EEN WATERTUIN TE KWEKEN

Dit zijn enkele water- en moerasplanten die ik ken. Ze groeien in of rond vijvers, sommige hebben hun wortels volledig ondergedompeld in water, op een bepaalde diepte, andere drijven en andere hebben gewoon constant vocht in de grond.

NELUMBO NUCIFERA / LOTUS BLOEM
Naar mijn smaak de meest spectaculaire van allemaal vanwege de grootte van de bladeren en bloemen die een diameter van 60 cm kunnen bereiken voor de eerste en 35 voor de tweede. Ze wortelen op de bodem van een vijver met water en het bovengrondse deel komt meer dan anderhalve meter hoog te voorschijn.

LELIE PADS
Waterlelie is de algemene naam die wordt gegeven aan verschillende soorten waterplanten, met drijvende bladeren en bloemen, maar geworteld in de bodem van het watermilieu: Onder hen zijn enkele van de meest gebruikte soorten in de tuin: Hydrocharis, Nymphaea en Nuphar. Ze bloeien allemaal in de vroege zomer, tussen juni en juli in het Middellandse Zeegebied.

EICHHORNIA CRASSIPES / WATERJACINTO
De waterhyacint komt uit het zoete water van warme streken van Zuid-Amerika en is een strikt drijvende plant. Het verspreidt zich zo gemakkelijk dat het, buiten zijn oorspronkelijke habitat, als een invasieve plant wordt beschouwd.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *